Gérard Titus-Carmel
Deze Franse schilder, essayist, graficus en dichter is geboren in 1942 in Parijs. Hij exposeert wereldwijd, heeft veel prijzen gewonnen en heeft meer dan 200 persoonlijke en 400 gezamenlijke tentoonstellingen op zijn naam staan. Filosofen (waaronder Derrida) zijn gefascineerd door zijn werk. In zijn kunst onderzoekt hij de relatie tussen werkelijkheid en representatie, tussen model en kopie. Dit doet hij o.a. door middel van herhaling van vormen en gebruik van heel diverse materialen.
De grafische expositie waar deze foto's genomen zijn (2011), cirkelt om enkele grondthema's: l'herbier du seul, een herbarium waarin 'schoonheid voorbij aan de dood' zichtbaar wordt (het model wordt vernietigd in het vereeuwigen ervan); nielle, (Suite Grünewald), een serie werken geïnspireerd door het Isenheimer altaar, geschilderd door Grünewald; potloodtekeningen van bibliotheekkasten; en maquettes van glas-in-lood ramen die hij maakte voor de kerk Saint Pierre et Saint Paul in Villenauxe-la-Grande.
Zijn werk heeft een hypnotiserend effect - ze blijven je bezig houden. De kleuren zijn soms erg levendig, maar tegelijk hebben ze iets fragiels en vergankelijks. In dezelfde stijl van zijn bladeren tekent hij het lichaam van de gekruisigde. Zo ontstaat er een verhaal zonder dat het een verhaal is en tijd en eeuwigheid raken elkaar. Hieronder zijn meer foto's van zijn werk. Het hing in 2011 in de priorij van Airaines (Frankrijk).