Op deze site vind je allerlei sporen van God verzameld. 

Artikelen over spiritualiteit en mystiek, ervaringen op de weg met God, wat je kan raken in de natuur, of in het leven zelf. Artikelen over christendom en andere godsdiensten, inzichten van kerk en bijbel, artikelen over erotiek en geloof. 

Over dichters en kunstenaars, korte meditatieve natuurfilms, lezingen om te beluisteren of te downloaden, podcasts, foto's, iconen, columns en persoonlijke verhalen. De meeste artikelen zijn eerder in tijdschriften gepubliceerd.

Je kunt je natuurlijk afvragen: kan het eigenlijk wel: God ervaren? Is het niet allemaal projectie? Hoe kun je iets weten dat je niet kunt weten?  Dr. Hein Blommestijn heeft daar al een tijd geleden een mooi artikel over geschreven. Dat kun je HIER lezen of HIER downloaden. 

Meer over dat 'weten  en niet-weten' staat op de bladzijden onder mystiek. Vooral Dominique de St. Albert heeft prachtige teksten geschreven over de 'ingestorte kennis' van God.

Er zijn sporen van God in het alledaagse te vinden, maar zijn er ook sporen van God in trauma en dood, in kwaad en lijden? Kijk bij:  Leven.

Mocht je iets terug willen zoeken, gebruik dan de zoekmachine hieronder, of kijk op de sitemap.

In september uitgekomen bij uitgeverij van Warven: IK MIS JE TERWIJL JE BIJ ME BENT. Het is een selectie uit dagboek notities die ik de afgelopen dertig jaar maakte, over mijn omgang met God. De inhoudsopgave kun je HIER zien. Daar staan ook recensies en een videolink naar mijn youtube kanaal met lezingen over mystiek. Op 24 maart jl. was er een gesprek met mij in de Verwondering te zien.


Nieuw: 

Interview met de directeur van Franciscans International

Pinksteroverdenking bij een motet van Bach

Aanwijzingen voor contemplatief leven

Artikel over ecologie en spiritualiteit

Zijn er littekens in de hemel? 

Lezing door Gert de Hartogh over de 'wetende onwetendheid' van Cusanus. Ofwel: hoe mystiek en werkelijke kennis bij elkaar horen (pittig filosofisch en theologisch verhaal)

(Video)Lezing over: Innerlijke ruimte en de kunst van het sterven, plus nagesprek.

De protestkunst van Ai Wei Wei

God ontmoet je op een niet-plek

Nicolaas van Cusa, een artikel door Frans Maas

Over lichamelijkheid en spiritualiteit, een interview


 

E-boeken (gratis) van enkele van de serie meest gelezen artikelen op deze site

Sporen van God
Kun je iets van God merken ? Misschien wel.
Map
Info